Texels Kookboek - Rijst met sinaasappel en brie

Ingrediënten
300gr rijst 1 sinaasappel 80 gr brie 1 glaasje vieux
1L vegetarische bouillon 1 kleine ui 50gr boter 1 bosje bieslook

Hulpmiddelen
pan snijplank koksmes spatel

Voorbereiding

Bereiding

Snipper de ui fijn, snijd de schil van de gewassen sinaasappel in smalle strookjes en fruit de ui en de sinaasappelstrookjes ongeveer 1 minuut in 30 gram boter. Voeg dan de vieux toe en laat de alcohol op een hoog vuur verdampen. Zorg ervoor dat de ui en de sinaasappelstrookjes niet aanbranden.

Doe dan de rijst erbij en laat deze ongeveer 2 minuten in de boter bakken. Schenk vervolgens de bouillon er beetje bij beetje bij. Laat de rijst ongeveer 12 tot 13 minuten koken. Wacht elke keer tot de bouillon geheel door de rijst is opgenomen, voordat je weer een scheutje bouillon toevoegt.

Als de rijst nog net niet klaar is, voeg je de in stukjes gesneden brie en de overgebleven 20 gram boter toe. Meng door elkaar totdat je een crèmeachtige risotto hebt verkregen.

Serveertip

Eet smakelijk !!